Veszprém

2014.12.21. 20:35

Krisztus szimbóluma

Veszprém - A fény és a láng Krisztus szimbóluma, aki fényt hozott ebbe a világba, fogalmazott Márfi Gyula érsek a város adventi gyertyájának meggyújtásakor.

Marton Attila

Az érsek a klasszikus görög civilizáció és a kétezer évvel ezelőtti világ különbségéről is beszélt. A mai világról elmondta, sok szempontból visszatértünk a Római Birodalom hanyatló fázisába. Beszéde végén azt tanácsolta, ne keseredjünk el, mert sokan vannak, akik befogadják a fényt, és Jézus tanítása szerint élnek. Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy sok veszprémi a családi kör mellett közösségként is ünnepel ilyenkor.

A város adventi koszorúján Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója gyújtotta meg a negyedik gyertyát, majd a művész verset szavalt. A gyertyagyújtás után a Padányi katolikus iskola negyedikes diákjai adtak betlehemes műsort az érseki palota előtt.

Márfi Gyula érsek a kis Jézust szimbolizáló szobrocskát helyezi el a betlehemi díszletben. Mellette Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, aki a negyedik gyertyát meggyújtotta
Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!