Veszprém

2014.11.11. 13:50

Kossuthos sikerek

Veszprém - A Kossuth Lajos Általános Iskola több csapata is továbbjutott a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjére, melyet november végén rendeznek majd meg Budapesten.

Balassa Gergő

Az október 17-én tartott megyei fordulóban az iskola diákjai több évfolyamon is első helyezést értek el, így november 22-én az országos döntőben képviselheti az intézményt a harmadik évfolyamos Géniuszok csapat (Bálint Balázs, Kajtár Krisztián, Kiss Botond, Szabó Miklós felkészítő: Borók Beatrix), a hatodikos Kockagolyók (Balázs Petra, Kővágó Zsófia, Leszkovszki Nóra, Nagy Patrícia felkészítő: Pintér Gábor), valamint a hetedik évfolyam diákjaiból (Máthé Kincső, Makarész Dániel, Zsilák Balázs, Ujhelyi Bence felkészítő: Nagyné Czaun Marianna) álló TudóSokk csapat.


A harmadik évfolyamos Géniuszok: Szabó Miklós, Kajtár Krisztián, Borók Beatrix, Kiss Botond, Bálint Balázs

- A Kossuth Iskolában emelt szintű matematika oktatás folyik, a versenyekre való felkészítés az órákon és külön foglalkozások alkalmával is történik. A mostani eredményekhez hosszú folyamat vezetett - fogalmazott Nagyné Czaun Marianna igazgatóhelyettes. Hozzátette, a négyfős csapatokat a diákok saját maguk alakították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!