Veszprém

2013.04.17. 11:41

Konferencia a kutató karon

Kutató kar minősítést kapott a Pannon Egyetem Mérnöki Kara, mely a minősítés kötelezettségeiről és lehetőségeiről szervezett konferenciát.

Balla Emőke

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora hangsúlyozta, a mérnöki kar évtizedekre visszanyúló kiemelkedő eredményeinek fenntartása csak jól működő szervezetben lehetséges, stratégiai együttműködésben partnereivel.

Dr. Szalai István, a mérnöki kar dékánja ismertette azokat a tervezett változásokat, melyekkel a kar oktató-kutató munkájának kiválósága megőrizhető: célként tűzte ki a négy évre szóló Kutató kar minősítés hosszú távú megtartását. Kiemelte a tehetséggondozás fontosságát, a fiatal kutatók munkájának elismerését, javaslatokat tett az oktatási munka hatékonyságának növelésére is.

Kardon Béla, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője tájékoztatott a kormányzatnak a gazdasági élet és a felsőoktatás közös kutató-fejlesztő munkáját támogató programjairól. Dr. Gelencsér András, a mérnöki kar dékánhelyettese ismertette a pályázat tartalmát, a kar eredményeit.

A konferencia résztvevői megismerhették a kar négy kutatóműhelyének munkáját. A tudományos előadások témáinak széles skálája - szerves kémia, járművekben alkalmazható érzékelők fejlesztése, biohidrogén előállítására alkalmas technológia kidolgozása, mágneses baktériumok vizsgálata - mutatja, hogy a kar műszaki és természettudományos területen elmélyült, megalapozott munkát is végez.

A kerekasztal beszélgetésen a vitaindító kérdéseket dr. Abonyi János dékánhelyettes vezette fel, Innováció és szakember utánpótlás a gazdasági szereplők, az állam, és a felsőoktatás viszonyrendszerében című előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!