Veszprém

2014.12.26. 09:20

A szenvedélybetegségekről szerveztek érzékenyítő napot az egyetemen

Veszprém - A Pannon Egyetem Karrier Iroda érzékenyítő napot szervezett a minap az egyetem B épületének konferenciatermében. A rendezvény célja, felhívni a figyelmet arra, hogy van megoldás a függőségek kezelésére.

Tudósné Ódor Eszter

Felnőtté válás függőség vagy szabadság; Szenvedélybetegségekről őszintén és nyíltan hangzik a rendezvény címe.

Az eseményt Tóth-Márhoffer Márta a Karrier Iroda tanácsadó szakpszichológus munkatársa nyitotta meg. Elmondta, hogy a tervek szerint a rendezvény egy sorozat első állomása. Örömét fejezte ki beszédében az iránt, hogy az iroda egyik szolgáltatásának személyes pszichológiai tanácsadás keretében a hallgatók lelki életével foglalkozhat.

Fotó: Tudósné Ódor Eszter

A megnyitó beszédet követően Mitől függ az életem- Hol a határ a függőség és a normális használat/viselkedés között? címmel tartott előadást Horváth Gábor addiktológiai konzultáns, a Reménység Rehabilitációs Ház szakmai vezetője. Fiatalos, közvetlen, mindenki számára érthető interaktív előadást hallhattak az érdeklődők. Kiderült többek között a függőség, legyen az bármilyen, valamilyen hiány kompenzálásaként alakul ki. A függőség keveset ad és mindent elvesz - hangzott el.

Két teremben, két témában workshoppal folytatódott a rendezvény. A szenvedélybetegségekről másképpen; a függőségek és a család címmel folyt a beszélgetés az egyik teremben, dr. Pintér Márta lelkigondozó vezetésével. Érdekessége, hogy sajátvélményűek is csatlakoztak a csoporthoz, megosztva tapasztalataikat a résztvevőkkel. Dr. Pintér Márta, mint megtudtuk, egyéni függőségi tanácsadást is tart az egyetemen, a Karrier Iroda új szolgáltatása keretében. Szexfüggőség témában folyt a műhelybeszélgetés a másik teremben, amit Horváth Gábor vezetett, itt az érdeklődök többet tudhattak meg, erről a napjainkban tabuként, vagy kényes témaként kezelt kérdésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!