Veszprém

2015.02.04. 17:59

Kész Zoltán szerint lejárató kampány folyik ellene

Kész Zoltán, a baloldal jelöltje nem hisz az esélyegyenlőségben és az általános választójogban. A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson induló Kész Zoltán erről blogján írt - állítja a Fidesz. Kész Zoltán szerint személye elleni összehangolt lejárató kampány zajlik.

Munkatársainktól

Szerinte az államnak ki kell vonulnia az oktatásból és az egészségügyből, de segélyezésre sincs szükség. A politikus egyik, 2013-as előadásán a magyarságról és a fiatalokról úgy nyilatkozott, szerinte a magyar ember az államra vár, a fiatalok csak sokat akarnak keresni kevés munkával. Kész Zoltán a kapitalista kizsákmányolást is érintette előadásában. A független politikus mára törölte blogját, bejegyzései azonban továbbra is elérhetőek maradtak a világháló keresőiben. A Fidesz szerdai, mti-nek adott nyilatkozata szerint elvárja a baloldaltól: tegye világossá álláspontját Kész Zoltánnak tett kijelentéseiről.

Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő szerint a Kész Zoltánt támogató pártok menet közben meg tudják fontolni, támogatják-e őt. Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke közölte: Szanyi magánvéleményét fogalmazta meg, nem a szocialisták álláspontját. Negatív kampány van, a Fidesz mocskolja a jelöltjüket. A szocialisták továbbra is Kész Zoltánt támogatják, segítik őt,  meg fogja nyerni a választást.

Megkerestük Kész Zoltánt, aki szerint személye elleni összehangolt lejárató kampányról van szó, ami azt mutatja, a Fidesz retteg tőle.

– A Fidesz tűzparancsot adott ki rám az általa kézi vezérelt médiának, de a lőszer most is vaktöltény – fogalmazott.

Hangsúlyozta, mindig vállalta gondolatait, melyek ma is megtalálhatók a saját, illetve az általa képviselt civil szervezetek blogjain, elég rákeresni a nevére a világhálón. Kiemelte: miközben az általa vezetett Polgári Platform évek óta arra buzdítja az embereket, hogy éljenek szavazati jogukkal, addig a Fidesz korlátozta azt. A Fidesz a szavazati jogot korlátozza, amikor az egyik külföldön élő magyarnak lehetőséget ad levélben szavazni, a másik külföldön élő magyarnak viszont csak személyesen engedi. Meglepetéssel vette, hogy a kormánypárti médiumok éppen saját gazdájuk elveivel támadják őt, fajsúlyosabb vádakat várna.

Hozzátette: – A veszprémiek és a környező települések lakóinak véleményére adok, nem pedig a vádaskodókéra. Azoknak akarok megfelelni, akik nap mint nap elszenvedik a Fidesz-kormány hasonlóan aljas támadásait. Azokat akarom képviselni, akiktől a hatalom ellopja a magántulajdonukat, a jövőjüket, akiknek fiataljait kivándorlásra kényszeríti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!