Veszprém

2014.04.23. 08:24

Kertészkedő katonák a Sziklánál

A Föld napjához kapcsolódva virágokat ültettek a Szikla udvarán kedden az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) katonái.

Szabó Péter Dániel

Természetesen egy szolgáltatói szerződés keretében egy cég rendszeresen rendben tartja a Jókai utcai katonai objektum udvarát, ám az alakulat karitatív akciókra igen nyitott állománya úgy gondolta, hogy akad még tennivaló. Az ötletgazda, Kádárné Hegedűs Veronika zászlós kezdeményezésére több, mint húszan gyűltek össze kedden délelőtt. Levágták bokrok és cserjék elszáradt ágait, virágokat ültettek, átgereblyézték a füvet, s új magokat is elszórtak.

Szabó Ottó törzszászlós dolgozik a Jókai utcai Szikla udvarán (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Mindezt önerőből, a katonák felajánlásaiból tették, mondta el kérdésünkre a munkából is részt vállaló Szücs József ezredes, az MH LVIK parancsnoka, aki szerint azért volt fontos a közös kertészkedés, mert innentől kezdve a kollégák máshogy tekintenek a hivatali udvarra, egy kicsit még inkább magukénak érzik a területet.

(Fotó: Szabó Péter Dániel)

Természetesen a virágok elültetésével nem ér véget a feladat, ezért az alakulatnál szolgálók felosztják maguk között az udvart, s egy-egy folyosó fogadja örökbe a különböző részeket, s felel majd annak gondozásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!