Veszprém

2015.03.01. 17:50

Katonák és civilek

Veszprém - Ünnepélyes külsőségek között tegnap délután a veszprémi Felszabadulás úti lakótelepen átadták a helyőrségi klubot - írta 25 évvel ezelőtt a Napló.

Balassa Gergő

A meghívott vendégek jelenlétében Terebessy József ezredes mondott beszédet. Bevezetőben elmondta, hogy kiemelkedő esemény ez a nap, hiszen hosszú éveken, sőt mondhatni, évtizedeken keresztül áhították és kérték, hogy legyen egy, a helyőrség nagyságához méltó helyőrségi klubjuk, mely képes valóban otthont nyújtani a város jelentős rétege művelődésének, szórakozásának. A továbbiakban szólt arról, hogy a város polgárai, köztük a hivatásos katonák az üzemeltetőkkel együtt örülnek, hogy végre birtokba vehetik ezt az impozáns, a művelődés, kikapcsolódás számos formáját biztosító objektumot.



Az ünnepség végén a kultúrműsor szórakoztatta a vendégeket
Fotó: archív

Ezzel az intézménnyel szeretnék bekapcsolni a Felszabadulás úti lakótelepet a város és a hadsereg közművelődésének vérkeringésébe. A művelődésen, a szórakozáson, szabadidős lehetőségeken túl az intézmény jelentős mértékben enyhíti a lakótelep szociális ellátási gondjait. Az Ürögi József által tervezett épület a beruházók és kivitelezők összehangolt, gyors munkája révén, közel két év alatt készült el.

Ezután Csurgay Miklós ezredes, a veszprémi helyőrség parancsnoka adta át az épületet Domokos József igazgatónak a következő szavak kíséretében: Régen megfogalmazódott a jogos igény egy új, korszerűbb és mind a magyar honvédséghez, mind Veszprém városához méltó helyőrségi klub létrehozására. A klub megvalósítja a hadtest alárendeltségébe tartozó mintegy félszáz helyőrségi és társadalmi klub módszertani irányítását, és bázislétesítménye lesz a katonai rendezvényeknek is.

A hivatalos ünnepség után a kultúrműsor szórakoztatta a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!