Veszprém

2014.12.18. 14:19

Karácsonyvárás a Kálvin parkban

Veszprém város és a Református Egyházközösség közös karácsonyváró délutánra hívta a megújult Kálvin János parkba a Jutasi lakótelep közösségét, intézmények képviselőit, civil szervezeteket, híveket.

Jákói Bernadett

A meghívás a csaknem két hónappal ezelőtt a Smaragdváros projekten keresztül megszépült és átadott közpark közösségi térré alakítása céljából is szólt. A templomban Závodi Zsuzsanna református lelkész üdvözölte a vendégeket, az Önkormányzat részéről Némethné Károlyi Jolán köszöntötte a meghívottakat.

Némethné Károlyi Jolán köszöntötte az Önkormányzat képviseletében a vendégeket (fotó: Jákói Bernadett)

–Nagy öröm nekünk, hogy a lakótelepen élők számára egy ilyen csodálatos park övezheti körbe a templomot, de csak akkor töltheti be a rendezvénypark funkcióját, ha megtelik élettel. –hangsúlyozta a képviselő asszony. Azt kívánom, hogy legyen békés ez az adventi várakozás, a karácsony szeretetteljes és meghitt, a tavasz pedig hozza meg azt a pörgős életet, ami hétvégeken programokkal csalogathatja majd  ide a lakótelepen élőket. Ezt követően Wass Albert Karácsonyi versét Kiss Gabriella szavalta el, majd Császár Andrea előadásában A három fenyő adventi történetét hallhatták. Csepely Zsófia lelket emelő hegedűszólója után a lelkész adventi gondolatait, üzeneteit osztotta meg a hallgatósággal.  Közös énekre a híveket és a közönséget Kiss Gabriella, Nagy Károly, és Andruk János hangszer kisérettel bíztatta. A zárszó és az áldás végén a megújult Kálvin János park esti fényeiben meleg teával és süteménnyel kínálták a vendégeket.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!