Veszprém

2014.07.27. 16:10

Ünnepélyes altisztavatást tartottak a Szentháromság téren

Veszprém – Arra tesznek esküt az altisztek, hogy megvédjék hazánkat, szolgálják az ország érdekeit, s ha kell életük feláldozásával is teljesítsék kötelességüket.

Szabó Péter Dániel

Benkő Tibor vezérezredes mondta el mindezt szombaton, a Szentháromság téren tartott ünnepi altisztavatáson. A honvéd vezérkar főnöke a 106 felsorakozott altisztjelölt előtt kijelentette: életre szóló elkötelezettség ez minden katona részére. Ezt követően Körtvélyessy Zsolt színművész olvasta fel az altiszti hitvallást, majd az ünnepélyes eskütételre került sor.

Összesen 106 katona tette le ünnepélyes keretek között az altiszti esküt a Szentháromság téren. Fotó: Szabó Péter Dániel

– Jutas, amelynek emléke ma idehozott minket, a legjobb honvéd altisztképző volt – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki hangsúlyozta, a nemzet, a haza védelme olyan erős dolog, amiért igenis érdemes dolgozni, s ha a sors úgy hozza, érdemes meg is harcolni. – A ti nemzedékeket mindenképp úttörő lesz, hiszen sok változásnak nézünk elébe. Rövidesen elindul az új életpálya-modell, amihez hozzá fogjuk tenni a mainál méltóbb javadalmazást is. Új fegyverrendszereket állítunk szolgálatba a következő évtizedben, amelyek használata és működtetése is az altisztekre hárul majd – emelte ki a miniszter, majd hozzátette, a jutasi őrmesterek példája lebegjen az új, kétéves altisztképző rendszerben végzettek szeme előtt.

A folytatásban altiszti kardot vehetett át Benkő Tibor vezérkari főnöktől a híradó ágazaton kiválóan végzett Gál Adrienn őrmester, majd díszmenetben, az altiszti indulót énekelve kivonultak a térről a felavatott katonák. Az ünnepséget követő fogadáson a Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt kapta meg a vegyivédelmi szakon végzett altiszt, Molnár Ákos őrmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!