Veszprém

2015.01.30. 19:25

Igazi gasztroparádé lesz a megyebálon (fotókkal)

Veszprém - Négyfogásos vacsorával, éjféli büfével és külön erre az alkalomra vásárolt porcelánnal készül a Betekints étterem séfje a megyebálra.

Prevics Éva

Gőzerővel készül a gasztronómiai élvezetekért felelős Betekints étterem a Pannon Lapok Társasága által kezdeményezett február 14 -i megyebálra. A négyfogásos menüben a többi között lesz füstölt szarvassonka, pisztáciás libamájpraliné és borjúkaraj medalion kucsmagomba raguval.

A vacsora után, éjfélkor büfével készülnek a vendégeknek, többféle hideg és meleg ételt kínálnak majd - mondta a Naplónak Bánó Roland konyhafőnök. Hozzátette: a menü összeállításánál fontos szempont volt, hogy a legjobb alapanyagokból készüljön, és a legtöbb összetevőt a megyéből szerezzék be. Vagyis, hogy minél több helyi terméket használjanak.

Bánó Roland, a Betekints étterem séfje elmondta, a menü összeállításánál fontos szempont volt, hogy a legjobb alapanyagokból készüljön, és a legtöbb összetevőt a megyéből szerezzék be Fotó: Balogh Ákos

Az is lényeges volt, hogy a menüsor letisztult legyen, mindenki számára könnyen értelmezhető ételnevekkel. A hagyományos ízeket ötvözik majd a modern gasztronómia elemeivel.

A séf és 10 fős csapata körülbelül 140 vendégre készül. A próbafőzéseket már elkezdték, és külön erre az alkalomra vásárolt porcelánban szolgálják majd fel az ételeket. Próbaterítést is végeznek a nagy nap előtt, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen. Az ételek elkészítését egyébként már a bál előtt két nappal megkezdik, a főétel húsának pácolásával.

A PLT régi hagyományt elevenít fel a megyebállal. Ilyen rendezvényt 2000 óta nem tartottak a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!