Veszprém

2014.04.24. 14:45

Ifjúsági verseny Veszprémben

Idén immáron huszonegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, melynek megyei döntőjére április 24-én délelőtt került sor Veszprémben, a Margit-romoknál.

A versenyzőket Németh Tamás tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte, sok sikert kívánva a versenyzéshez. Kiemelte, hogy a diákok hasznos ismereteket tanultak meg, amiket sikeresen tudnak hasznosítani egy káreset kapcsán, akár saját maguk, akár társaik mentéséről legyen szó. A szerencsén kívül az iskolásoknak szükségük volt még szakmai tudásra is, hiszen 9 helyszínen, különböző ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük.

A megyéből Tapolca, Pápa, Várpalota, Balatonfűzfő, Ajka általános, és középiskolás gyermekei derekasan helyt álltak a feladatok teljesítésénél. Sérülteket láttak el, veszélyes anyag tábla kirakót ismertek fel, kúszó folyosón át mentettek, puttonyfecskendővel lőttek célba, tűzoltáshoz kapcsolódó eszközöket ismertek fel csukott szemmel, „mocsarat jártak”, és elméleti feladatokat teljesítettek. A versenyt az általános iskolák között a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola Griff Mentőcsoport elnevezésű csapata, a középiskolák között a tapolcai Batsányi Gimnázium delegáltjai nyertek, ezzel továbbjuttatva csapatukat a hétvégi, országos megmérettetésre.

Az első három helyezett versenyzők az emléklapok mellett serleget és érmeket is kaptak, melyeket Miskolczi Tibor tű. ezredes a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese Dr. Vadlek Krisztina a Veszprém Megyei Kormányhivatal igazgatója, valamint Huszár Péter a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke adott át. A fődíjakon kívül a Rádiós Segélyhívó és Kommunikációs Országos Egyesületének elnöki tanácsadója, Rába Lajos, korcsoportonként egy- egy különdíjat is átnyújtott a legjobban teljesítő csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!