Veszprém

2013.12.19. 16:53

Idősek karácsonya

Veszprém város nyugdíjasai ünnepelték közösen a karácsonyt csütörtökön a Hangvillában.

Munkatársunktól

A vendégeket Török Lajos, a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Porga Gyula polgármesternek. A politikus elmondta, hálával tartozunk az idősebbeknek, hiszen ők építették és működteték Veszprémet. Kiemelte, a helyi nyugdíjasok aktív koruk leteltével sem zárkóznak be, hanem fáradhatatlanul ma is kiveszik a részüket a város ügyeiben.

A rendezvény keretében kihirdették Veszprém önkormányzata, a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, és a Szenior Tanácsadók Társasága által közösen kiírt “Beszél a múlt” című pályázat eredményeit is. A versenyen általános és középiskolás diákok hallgatták meg, és jegyezték le a várost jól ismerő idősek beszámolóit. A témák között szerepelt '56, a kuláküldözések, a régi idők sportjai és mesterségei is. A legjobb pályaművekből a Napló és a Veszprémi7nap is közöl részleteket. A díjak kiosztásában többek között részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, és Barták Péter, a Napló főszerkesztője is.

 

A rendezvény a Petőfi Színház művészeinek előadásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!