Veszprém

2014.04.15. 17:25

Időjárásról időseknek

Veszprém - A frontok kedvezőtlen hatásairól is beszélt az Életöröm Idősek Otthonában az ismert időjós a minap.

Kovács Erika

Tanárai miatt választotta hivatását, akik nagyon sokat követeltek a középiskolában földrajzból és természettudományból. - Én pedig bizonyítani akartam - vallotta dr. Pártai Lucia, aki az ELTE meteorológus szakán végzett, emellett programozó matematikus végzettséget is szerzett. Jelenleg férjével, Aigner Szilárddal dolgoznak saját meteorológiai cégükben. Az időjós bemutatta a szépkorúaknak érdekes, korszerű honlapjukat, beszélt arról, hogy lehet figyelni a jelenlegi és a várható időjárást. Grafikonokkal, radarképekkel, műholdfelvételekkel szemléltette a meteorológusi munkát a közönség nagy érdeklődése mellett.

Az idősek számára az előadás különösen érdekes része volt az időjárási frontok hatásának ismertetése, főleg az idős szervezetre, illetve krónikus betegségekben szenvedőkre. Ilyenek többek között a szív-, és érrendszeri, valamint izületi problémákkal küszködök, a szívbetegek, a fejfájósak. Nekik fontos, hogy sokat pihenjenek, és nehéz ételekkel se terheljék túl a szervezetüket, mert a frontok nagyon megviselik az embert, főleg az időseket. Az előadó beszélt a globális felmelegedésről, és egy lakó kérdésére megmondta, milyen idő lesz a hétvégén Szegeden ahová utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!