Veszprém

2014.07.23. 16:45

Idén ötödször rendezte meg az egyetemi közművelődési titkárság a vesrmondó tábort

Veszprém - Egy vers minden pillanatban más érzelmeket képes kiváltani az emberből, jól előadni is többféleképpen lehet.

Varga Ibolya

Az egyetem nehéz, de szép feladatot vállal magára azzal, hogy tábort szervez a versbarátoknak. Sajnos, korunk már nem kedvez az irodalom legérzelemgazdagabb ágának, kisebb példányszámban kelnek el a verseskötetek. A líra legjobb közönségét a fiatalok adják, akik sokszor a költeményekből kapnak választ saját gondjaikra vagy klasszikus szerzők fogalmazzák meg pontosan azt, amit éreznek.

Kisebb jubileumhoz érkezett az Egyetemi versmondó tábor, hiszen immár ötödik alkalommal szervezte meg a Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága a rendezvényt - tájékoztatta lapunkat Felföldi Gábor, az egyetem közművelődési titkára. A hagyományosnak tekinthető játékos és interaktív szakmai programok mellett beszédtechnika, különböző képességfejlesztő, kommunikációs és retorikai gyakorlatok, előadóművészi technikák, szövegértés idén új elemként szerepet kapott a drámajáték, ami tovább színesítette a programot, és tovább növelte a táborozók amúgy sem lankadó jókedvét. A fiatalok két irodalmi műsort is megtekintettek Battyányi-Nagy Annamária önálló verses műsorát és a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad készülő első világháborús előadását , s az előadókkal közösen megbeszélték a látottakat, hallottakat.


Az ötödik, jubileumi egyetemi versmondó tábor résztvevői egy közös képet is kaptak emlékbe (Fotó: Felföldi Gábor)

Aztán a pénteki zárónapon három csoportban maguk is negyedórás kis produkciókat hoztak létre vidám versekből, tréfákból, jelenetekből egyénileg válogatva. A táborbontáshoz hozzátartozott az önálló versmondás is, így a bemutatóra összegyűlt szülők, barátok kétórás színvonalas műsornak lehettek szem- és fültanúi.

A táborban ezúttal tizenöt fiatal vett részt: zömében általános iskolás felső tagozatos diákok és középiskolások, illetve volt köztük három egyetemista. A fiatalok nagy része Veszprémből és a környező településekről Gyulafirátótról, Nemesvámosról, Noszlopról, Papkesziről, Várpalotáról, Vilonyáról érkezett, hogy egy mozgalmas, kellemes hetet töltsön el a Pannon Egyetemen előadói tehetségét és kommunikációs képességét fejlesztve, csiszolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!