Veszprém

2014.12.21. 12:01

Hangulatos fények a belvárosban

Veszprém – Karácsonyi díszkivilágításba öltözött a város, ünnepi fények teszik hangulatossá várakozásunkat, készülődésünket.

Balla Emőke

Bár az elmúlt napokban a tavaszt idézte az időjárás, azt megelőzően voltak hideg, ködös, párás, nyúlós napok. És lesznek is. Olyanok, amikor az ember legszívesebben ki sem mozdulna otthonról. Mégis menni kell, munkába, programra, vásárolni, az ünnephez szükséges hozzávalókat beszerezni, ajándékokat keresgélni. És amikor úgy éreznénk, nincs ünnepi hangulatunk, nem tudunk lélekben készülni, akkor elég csak feltekinteni a lámpaoszlopokra vagy a felettünk himbálózó díszkivilágításra és máris tudjuk, közeleg a karácsony. Elsétálunk a várba, az Óváros térre, a Kossuth utcára, autóval végighajtunk a Jutasi, az Egyetem vagy az Almádi úton és a barátságtalan időben is jobb kedvünk lesz.



Ünnepi fényekben pompázik a város, arany, zöld és kék színekben a fenyőfák, csillagok, idén éppenúgy, ahogyan az elmúlt években oly’ sokszor. Csak észre kell venni a szépet, nem elmenni, elhajtani mellette szótlanul. A városközpontban lévő díszkivilágítás már az ünnep hangulatát idézi, segít bennünket ráhangolódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!