Veszprém

2014.05.07. 17:35

Folytatódhat a felújítás Veszprémben

Folytatódhat ősztől a belváros felújítása, a város közel 600 millió forintra nyújthat be pályázatot, a részletekről lakossági fórumon számoltak be a város vezetői a napokban.

Marton Attila

A Közép-Dunántúli Regionális Operatív Programban megmaradt forrásokból 575 millióra pályázhat Veszprém, mondta Porga Gyula. A polgármester hozzátette, a májusi rendkívüli közgyűlés mondja ki a végső szót a pályázat benyújtásáról. A forrásból a városközpont belvárosi rehabilitációból kimaradt részeit újítanák fel. A munkák a nyár végén vagy ősz elején kezdődhetnek el, ismertette a terveket a polgármester. A kivitelezés várható befejezési határideje 2015 eleje.

A megszépült Kossuth utcát tavaly októberben vettük birtokba (Fotó: Penovác Károly)

A programban megújul több belvárosi közterület: a Cserhát épületei közötti zöldfelületek, a Kossuth Lajos utca mögötti belső udvarok, valamint a Hangvilla előtti park. A forrásból 80 millió forintot fordítanak a Csermák Antal Zeneiskola energetikai és homlokzati megújítására, valamint felújítják a Vár Áruház külső homlokzatát is.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a beruházás során felújítják a leromlott állapotú műszaki elemeket, valamint akadálymentesítik a programban résztvevő köztereket, továbbá megoldják a Cserhát lakótelep Jutasi úti járdájának vízelvezetését, valamint megújul a mellette lévő támfal. A projekt műszaki részleteit Kovács Zsolt építész ismertette.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!