Veszprém

2014.09.18. 17:34

Folytatják a veszprémi belváros megújítását

Folytatódik a veszprémi belváros megújítása: közterületek szépülnek, zeneiskola és áruház homlokzata újul meg.

Balla Emőke

Veszprém jó példája annak, hogy jó vezetéssel, távlatos gondolkodással, módszeres terveket kidolgozva jelentős eredményeket érhet el a város. Veszprém felfelé ívelő korszakot él, amire a veszprémiek méltán lehetnek büszkék. Jó esélye van, hogy a Dunántúl kulturális és szellemi központja legyen, mondta dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, külgazdasági és külügyminiszter a belváros funkcióbővítő rehabilitáció projekt csütörtöki nyitóján.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, folytatják azt a dinamikus városfejlesztést, amit négy éve elkezdtek, a belváros funkcióbővítő rehabilitációját. A városvezetés azt szeretné, ha a belváros tereit agóraként használnák, vennék birtokba a veszprémiek.

A projekt keretében megújul a Csermák zeneiskola homlokzata
Fotó: Archív

A belváros megújításának első üteme után a most induló, jövő év nyarán befejeződő projekt keretében megújulnak a belvárosi közterületek: a Kossuth Lajos u. 21.  társasház mögötti terület, a Budapest u. 4. irodaház előtti tér, a zeneiskola előtti park, a Hangvilla melletti park, valamint a Kossuth utcáról nyíló kis udvarok, a Kossuth utca, Bagolyvári és Főposta tér által határolt tömbbelső. Külsőleg újul meg a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola épülete, a vár áruház homlokzata. A projekt összköltségvetése 712 millió forint, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege 567,5 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!