Veszprém

2015.03.11. 16:40

Fokozott rendőri ellenőrzést tartottak

Veszprém - Különösen a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenőrizte a rendőrség március 9 és 11-e között - közölte az Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

 

Egy Európai Uniós közlekedésbiztonsági akció, az úgynevezett TISPOL (European Traffic Police Network) Operational Group éves ellenőrzési terve alapján történik a fokozott ellenőrzés Magyarországon is. A baleseti statisztikák szerint ugyanis biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. Annak, hogy minél többen használják a biztonsági övet és a gyermekbiztonsági rendszereket, nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy megelőzzék a halálos kimenetelű, illetve súlyos sérüléssel járó baleseteket. Az ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre az uniós tagállamok rendőrségei így a magyar rendőrség is a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Az ellenőrzés kiterjedt a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények, az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver - és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, a körözött személyek elfogására is. Az, hogy mekkora szerepe van a biztonsági övnek jól mutatja a megyénkben történt minapi tragédia, amikor fiatalok utaztak Ganna térségében, és egyikük sem volt bekötve. A balesetben kizuhantak a járműből, egyikük az autó alá esett és meghalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!