Veszprém

2014.12.19. 15:05

Ünnepi elmélkedés és könyvbemutató

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) városi szervezete adventi találkozóra és a közelmúltban elhunyt bencés tanár, népzenekutató, Jáki Sándor Teodóz emlékére kiadott A Vándorapostol című könyv bemutatójára hívogatta a város lakosságát.

Toldi Éva

A bensőséges összejövetelen az adventi elcsendesedéshez kapaszkodókat adó elmélkedést tartott Fodor János devecseri plébános, pasztorálpszichológus, aki kiemelte ezen időszak kegyelmi, gyógyító erejét, amely egyfajta új kezdetet, új lehetőséget ígér mindig az ember számára, belső változást, életünk sebeinek, fájdalmainak, nehézségeinek elengedését. Isten segítő szándékát erősíti meg bennünk bizalommal, ha jól figyelünk rá, és életünkben mindig új fényt gyújt fiának érkezésével, betlehemi biztatásával.

Kórusművekkel közreműködött a Schola Regina Énekkar (Fotó: Toldi Éva)

Az ökumenikus szeretettalálkozón ezután Faust Gyula vörösberényi református lelkész hirdette Isten igéjét karácsony szerepéről, Jézus születésének jelentőségéről az üdvtörténetben. Az Édenben elhangzott evangélium – És a te magod tapos a kígyó fejére (1Móz.3:15.) – teljesedik be Mária szűzi fogantatásával, Jézus születésével, mutatott rá. Jézus az, akit a Mennyei Atya mint a világ világosságát küldi közénk, az eredendő bűn sötétségében járó világba, hogy fényt hozzon életünkbe, megváltó szeretetével és biztatásával: Immánuel – Velünk az Isten.

Az adventi együttlétben Bach- és Bárdos Lajos-kórusművekkel, népénekekkel közreműködött a Schola Regina Énekkar Rostetterné Nagy Rita vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!