Veszprém

2014.12.17. 17:50

Félévi vizsgaidőszak az egyetemen

A héten megkezdődött a félévi vizsgaidőszak a Pannon Egyetemen, a hallgatók általában négy-hét vizsgát tesznek le.

Balla Emőke

Szeptember 8-tól december 12-ig tartott a szorgalmi időszak az egyetemen, a vizsgaidőszak december 13-án kezdődött, a diákok január 23-ig teljesíthetik kötelezettségeiket. A végzős hallgatók ebben az időszakban záróvizsgáznak, majd karonként január végén és február elején veszik át diplomájukat. A tavaszi félév február 9-én kezdődik.

A hallgatók a Pannon Egyetemen átlagosan négy-hét tárgyból vizsgáznak, elsősorban írásban. Szakonként változó, melyeket tartják a legnehezebbeknek, a mérnöki karon az alapozó tárgyak, mint például a matematika, fizika, kémia jelentenek kihívást a gólyáknak. A diákok közül többen vannak, akik szeretik minél hamarabb letenni a vizsgákat, úgy beosztani az idejüket, hogy január végéig még pihenésre is jusson idő.

Mint megtudtuk, a Pannon Egyetem folyamatosan működik a karácsony és újév közötti időszakban is. Az energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve az időszakra eső csökkentett munkakapacitáshoz igazítja nyitva tartását. A vizsgaidőszakot és a hallgatói munkarendet ez nem korlátozza.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!