Veszprém

2014.07.31. 17:00

Felépült a karmester

Felgyógyult súlyos autóbalesetéből és újra vezényel Váradi Katalin a Pannon Várszínház Hegedűs a háztetőn című előadásában.

Marton Attila

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, az évad utolsó előtti Hegedűs a háztetőn előadása előtt két nappal Váradi Katalin autóbalesetet szenvedett. A karmester helyére akkor Szabó Mónika ugrott be, aki másfél órás próba után is sikerrel vezényelte a Budapest Klezmer Bandet a Hangvillában. Váradi Katalin azóta felépült sérüléséből, így augusztus 9-én, szombaton már újra ő vezényli a klezmer-együttest a színház alsóörsi előadásán.

Az elismert karmester lapunknak elmondta, a mostani közös munka előtt már Vándorfi Lászlóval a Csárdáskirálynő című operettben Veszprémben, míg Jávori Ferenccel a Budapesti Operettszínházban dolgozott együtt, míg a musicalt a kilencvenes években dirigálta az Operettszínházban.

Váradi Katalin súlyos autóbaleset után tér vissza a színházhoz (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház)

A zenekarnak a Pannon Várszínház előadásában többnyire végszavakra kell belépnie, és számos tempóváltás is tarkítja a musicalt, így a színészek és az együttes közötti harmónia megteremtésében is fontos szerep hárul a karmesterre, magyarázza Váradi. Hozzátette, korábban elképzelhetetlennek tartotta, hogy vidéki színházakban dolgozzon, de nagyon megszerette ezeket a munkákat, a veszprémi előtt a pécsi, a szegedi és a zalaegerszegi teátrumokban is közreműködött már zenés előadásokban.

Váradi Katalin éveken át első karmesterként dolgozott a Budapesti Operettszínházban, valamint kilenc évig vezette a Tatabányai Szimfonikus Zenekart. A Hevesi- és Déryné-díjas karmester nyolc évig a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója volt, valamint évek óta a Tokyo Operett Társaság karmestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!