Veszprém

2015.02.17. 18:25

Fejlesztések a Csolnoky kórházban - Végéhez közeledik a projekt

A Csolnoky kórház a kormány esélykiegyenlítési programjának egyik nagy nyertese lehet, jelentette ki Rácz Jenő főigazgató a központi aneszteziológiai és intenzív-terápiás osztály, a központi sterilizáló és a fül-orr-gégészeti műtő átadásán kedden.

Marton Attila

A főigazgató elmondta, a Struktúraváltás projekt tervezett munkái véget értek, a felújítások folytatódnak, utalt az onkológiai központ néhány héttel ezelőtt megkezdődött építésére.

Az egészségügyi ellátórendszer kapcsán elmondta, Veszprém megye eddig 1,2 milliárd forinttal kevesebb forráshoz jutott, mint amennyit a lakosság aránya indokolt volna. A kormány esélykiegyenlítési programjának egyik nyertese így Veszprém megye lehet, tette hozzá a Csolnoky kórház főigazgatója.

Szabados György, a központi aneszteziológiai osztály vezetője, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Rácz Jenő főigazgató. A megyei kórházban tízmilliárd forintos fejlesztés valósul meg (Fotó: Balogh Ákos)

Az európai uniós forrásokból mintegy 500 milliárd forintnyi fordítanak kórházi infrastruktúra-fejlesztésre, ebből tízmilliárd forintot Veszprémben használnak fel, közölte Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára. Stratégiai jelentőségűnek nevezte a veszprémi kórházat, és példamutatónak a kórház és az önkormányzat közötti együttműködést.

Emlékeztetett, a fejlesztések elindításában a nemrég elhunyt Lasztovicza Jenőnek elévülhetetlen érdemei voltak a megyei közgyűlés elnökeként és parlamenti képviselőként egyaránt.

Némedi Lajos alpolgármester arról beszélt, az egészségügyi korszerűsítés célja, hogy modernebb eszközökkel gyógyítsák a betegeket, hogy mielőbb visszatérhessenek megszokott életükbe.

Az aneszteziológiai és intenzív-terápiás osztályon kicserélték a nyílászárókat és megújultak a burkolatok is. Az osztályon az ötágyas és három egyágyas szoba helyén egy darab négyágyas és nyolc egyágyas betegszobát alakítottak ki, valamint új központi és ágy melletti monitorokat is beszereztek. A központi sterilizálót áthelyezték a központi műtő közelébe, és valamennyi eszköze és berendezése megújult. A megújult fül-orr-gégszeti műtő és a létrehozott fül-orr-gégészeti gyerekműtő megfelel a szigorodó előírásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!