Veszprém

2014.08.27. 16:20

Erdélyi fiatalok tábora

Veszprém - Az erdélyi Kajántó Mária Gyermek- és Ifjúsági Otthon növendékeit köszöntötte Porga Gyula polgármester a városháza előtti téren szerdán.

Kutasi Zsófia

A Pro Sanitatus Egyesület idén második alkalommal rendezte meg a Magyar Tenger Határok Nélkül programját, amelynek segítségével határon túli hátrányos helyzetű fiataloknak biztosítanak táborozási lehetőséget.

A program célja, hogy a növendékek kikapcsolódhassanak, miközben a magyarsággal kapcsolatos ismereteik is bővülnek - mondta dr. Dénes Tamás, a Pro Sanitatus Egyesület elnöke.

Tíz - tizenhárom és huszonkét év közötti - erdélyi fiatal érkezett kísérővel, akik a tegnapi polgármesteri köszöntőt követően a környék nevezetességeivel ismerkednek és programokon, kirándulásokon vesznek részt. Ellátogatnak többek között a sümegi várhoz, a veszprémi állatkertbe, hajókiránduláson vesznek részt. Budapesten megtekintik a Parlamentet és a Terror Háza Múzeumot is.

A fiatalok az erdélyi Élesdről jöttek, mindannyian a Kajántó Mária Gyermek- és Ifjúsági Otthon növendékei, és az otthon 16+ elnevezésű programjában is részt vesznek. A program célja, hogy az otthonban a 16. és 18. évet betöltött fiatalok is gondozásban vehessenek részt, így tovább kaphatnak segítséget és támogatást, akár a munka és a tanulás mellett, tudtuk meg Dénes Évától, a Kajántó Mária Gyermek- és Ifjúsági Otthon vezetőjétől.

Az erdélyi fiatalok szombatig táboroznak Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!