Veszprém

2014.04.18. 13:15

Erdélyben táncoltak

Székelyudvarhaly - A Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a püspökladányi Csimpolya Táncegyüttes képviselte az anyaország néptáncmozgalmát Székelyudvarhelyen, a XV. Kékiringó Néptáncfesztiválon.

Németh András

Több száz fiatal néptáncos gyűlt össze április 11–12-én a székelyudvarhelyi eseményen. Both Aranka főszervező és a Kékiringó Néptáncegyüttes lelkes fiatal tagjai mindent megtettek, hogy a vendégek jól mulassanak. A Székelyföld több településéről érkezett gyermek és ifjúsági néptánccsoportok a két magyarországi együttessel közösen pénteken Felsősófalván, szombaton az udvarhelyi színházban tartottak nagy sikerű előadást.Mindkét napon táncház koronázta meg a programot, ahol hajnalig húzták a talpalávalót a muzsikusok, és megjelentek a térség felnőtt néptáncosai, hagyományőrző zenészei is.

A táncosok kirándulásokon is részt vettek, itt a szejkefürdői híres székelykapu sornál állnak

A gálaműsorokban szereplő magyarországi csoportokat nagy tapssal jutalmazta a közönség.A Veszprém–Bakony Táncegyüttes az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Hidak kapcsolattartási programjának eredményeként utazhatott a találkozóra. A közeljövőben a Kékiringó Néptánc-együttes és a szintén udvarhelyi Boróka Táncegyüttes tagjai vehetnek részt az Élő Forrás nyári tánctáboraiban Kiscsőszön. A veszprémi táncosok jövőre a megyeszékhelyen és Kiscsőszön szeretnék vendégül látni a Kékiringó teljes tagságát. Az együttes ellátogatott Székelyderzs erődtemplomához, a Szejkefürdőn nyílt Borvízmúzeumba, Orbán Balázs síremlékéhez és a parajdi sóbányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!