Veszprém

2014.07.23. 16:49

Elstartolt az utcazene

Veszprém – A szakmai- és közönségdíjért versengő előadók és zenekarok hangulatos koncertjeivel startolt el szerdán délután a 15. Veszprémi Utcazene Fesztivál.

Szabó Péter Dániel

Rekkenő hőségben csaptak a húrok közé délután négykor az utcazenészek a Fortuna és a Gizella udvarban, a Kossuth utcán, valamint a Posta előtt felállított kisszínpadokon. A hőség ellenére sokan kíváncsiak voltak a tehetséges csapatokra, ahogy az a fesztivál nyitányakor lenni szokott, szinte varázsütésre megélénkült Veszprém belvárosa. Fiatalok és nyugdíjasok éppúgy figyelték, s néha dúdolták a slágereket a blues stílust képviselő Huckleberry Guys duóval vagy a humort és a zenét ötvöző Nemes „Kölyök” Gáborral, mint kisgyermekes családok.  A francia sanzonok világát, s Edith Piafot idézte a Melodisztik hangulatos koncertje, de a hazai pályán játszó veszprémi csapat, az Andrej Akusztik produkciójára is érdemes lesz figyelni a négynapos fesztivál során.

Este a profi, külföldi utcazenészeké, no meg a hazai bandáké lesz a főszerep a minden bizonnyal újfent ezreket a belvárosba csábító fesztiválon. Az Óváros téren az utcazenén visszatérő vendégnek számító olasz La Tresca és az improvizációra építő Random Trip koncertjét láthatja a nagyérdemű, a Hangvillánál pedig a jazzes vonalat képviselő Csopak Demizson, a Budapest Voices és a holland Town Of Saints zenél.

Csütörtökön tovább folytatódik a négynapos buli a megyeszékhely belvárosában. A lokálpatriotizmus jegyében, a veszprémi színeket képviselve a Hangvillánál ad nagyszínpados koncertet a Plum Is Fallin’, a Bluesberry Band és a Company Live Band, de lesz Romungro Gipsy Band, s a Paul Mad Gang laza rockabillyjére is rázhatjuk Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!