Veszprém

2014.08.20. 19:35

Átadták a Pro Urbe-díjakat

Átadták a Pro Urbe-díjakat a városi önkormányzat augusztus 20-ai rendezvényén, melyen ünnepi műsort tartottak a Hangvillában.

Kutasi Zsófia

Nekünk, veszprémieknek személyes ünnepünk is augusztus 20-a. Szent István öröksége cselekvésre és összefogásra késztet a városban és az országban egyaránt – emelte ki ünnepi köszöntőjében Porga Gyula polgármester. Hozzátette: Magyarország működése, társadalmi jóléte rajtunk múlik, melyhez szilárd alapokat adott Szent István. A Szent István által lefektetett alapok egyik legfontosabb eleme a törvényesség, fogalmazott Porga Gyula polgármester.

Az ünnepi köszöntőt követően a város és a közösség javáért végzett kiemelkedő munkásságáért Pro Urbe-díjat vehetett át dr. Hegyi István nyugdíjas főorvos, aki a gyermekgyógyászat terén ért el jelentős eredményeket. Megkapta a díjat Donát Róbert nyugdíjas pedagógus, aki többek között a tehetséges gyermekekért munkálkodott és számos publikációja jelent meg. Pro Urbe-díjat kapott továbbá Gubicza László nyugdíjas építészmérnök, aki többek között a történelmi belváros és a városrészek kialakításában végzett kiemelkedő munkát.

Dr. Hegyi István, Donát Róbert, valamint Gubicza László vehetett át idén Pro Urbe-díjat (Fotó: Penovác Károly)

Az ünnepi műsoron a Dűvő népzenei együttes adott koncertet kelet-magyarországi és erdélyi népdalokból, fellépett Kovács Norbert, Cimbi és Gaschler Beáta, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes művészeti vezetői.

Az ünnepi programokon a színes műsorok és a hagyományőrző rendezvények felnőtteknek és gyerekeknek is kínáltak tartalmas szórakozást. Többek között népi játékok, nemezlabda készítés, népi körjátékok, interaktív előadások és tárlatvezetés volt a nap során a Laczkó Dezső Múzeumban, kézműves foglalkozások, új kenyérosztás, vásári drámajáték és vásár a Szaléziánumban. A Kabóca Bábszínház az Állatok farsangja című előadással szórakoztatta a legkisebbeket. A Hősök Kapujánál Vártúra-totó, és kvízjáték zajlott. Az Óváros téren a Magyar királyok udvari zenéje címmel csendültek fel dallamok. Tartuból, a megyeszékhely észt testvérvárosából érkezett tánccsoport és férfikar lépett fel.

A tűzijátékot követően koncertet adott Geszti Péter és a Gringo Sztár. A programsorozat szombaton zárul a Mendelssohn Kamarazenekar koncertjével az Érseki Palota dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!