Veszprém

2014.08.29. 15:05

Elítélték ''Kovács főhadnagyékat''

Veszprém - Ítéletet hirdetett dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró hivatalos személy jelleg színlelésével elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekményekkel vádolt B. K. és társai ügyében pénteken, a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

B. K., az elsőrendű vádlottnál a bíró négy év négy hónap börtönbüntetést szabott ki, és a közügyektől öt évre eltiltotta. A másodrendű S. Cs. vádlottra négy év fegyház büntetést és négy év közügyektől való eltiltást, a harmadrendű  J. I. vádlottra három év és nyolc hónap fegyházbüntetést szabott és négy év közügyektől való eltiltást. A bíró kijelentette „komoly bűnözői múlttal rendelkeznek”.

Az ítélethirdetés után a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. A vádlottak az előzetes helyett házi őrizetet kértek. A bíróság elrendelte a házi őrizetet az első és másodrendű vádlottnál nyomkövető eszközzel. A harmadrendűnél az ügyészség nem indítványozott előzetest.

Az ügyész megfellebbezte az ítéletet, súlyosbítást kért, így a végső döntést a Győri Ítélőtábla hozza meg.

A vád szerint a három vádlott 2011 májusában a váci büntetés végrehajtási intézetben egy zárkában voltak, a szabálytalanul maguknál tartott mobiltelefonnal pénzt csaltak ki zárkatársaik hozzátartozóitól. Megtévesztették őket azzal, hogy azt mondták nekik, rokonuk büntetés végrehajtási intézetben van, és ők pénz ellenében tudnak nekik segíteni. A vádlottak ugyanis hivatalos személynek, például Kovács főhadnagynak adták ki magukat. Megtévesztő módszerükkel összesen másfél millió forintot szereztek meg, aminek megtérítésére kamatokkal, illetékkel együtt a bíróság kötelezte őket.

A vádlottak az utolsó szó jogán tagadták bűnösségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!