Veszprém

2014.02.13. 11:51

Egymást szúrták meg?

Veszprém - Eltérő véleményen állt szembesítéskor a gyanúsított édesapja és volt élettársa a Veszprémi Törvényszéken dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt csütörtökön, ahol gyanúsítottat emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolják.

Kovács Erika

A Dr. Fülöp Zsolt ügyész vádirata szerint a nagyesztergári gyanúsított férfi tavaly január 10-én egy dudari buszmegállóban megszúrta a településen élő volt élettársa egyik testvérét. Állítólag nem tudott belenyugodni abba, hogy a nővel véget ért kapcsolata, folyamatosan hívogatta telefonon a nőt, és a szakítás után a felek egymást fenyegették. Dr. Csonka Balázs védőügyvéd szerint önvédelem történt.

- Nem tetszett több oknál fogva sem fiam kapcsolata volt élettársával, emiatt az autót is elvettük tőle – ezt mondta a gyanúsított apja csütörtökön délelőtt. A nő közölte vele, hogy meg fogják verni a fiát. Ezt az állítást a nő a dr. Pfeifer Péter bíró szembesítési indítványára tagadta. Az apa közölte: a nő hívta fel január 10-én a történtek után is, amikor azt mondta neki, a megállóban testvérei, és volt élettársa összeverekedtek, megszúrták egymást, mindkettő vérzik. A nő a bíró kérdésére elmondta: volt élettársa keze vérzett az eset után, testvére combja is vérzett, de hogyan sérültek meg, arra nem emlékszik.

Dr. Csonka Balázs védőügyvéd szerint önvédelem történt

 

Az apa, aki vadászember arra nem emlékszik, hogy odaadott volna korábban a fiának egy vadászkést. A bíró az ügyiratok között megmutatta neki a január 10-i események után lefoglalt késről készített képet, amit az apa felismert, mint saját ajándékát, azt a kést korábban a fiának ajándékozta. Semmilyen oka nem volt annak, hogy odaadtam a fiamnak – mondta. A gyanúsított édesanyja tanúként megerősítette fiát érintő fenyegetéseket. A nagyesztergári férfi anyja korábban látott már fián verésnyomokat, de azt nem tudta, hogy azok hogyan történtek.  A gyanúsított elmondta: tavaly karácsonykor autójára is ráütött volt élettársa testvéreivel érkező társaság.

Az ügy további tanúk és orvos szakértő meghallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!