Veszprém

2014.12.18. 19:52

Dózsavárosi karácsony: gyerekek adtak műsort a nagy fenyőfa alatt

Megható, hogy egy városrészben ilyen sokan ünnepelnek közösen, azért mert szeretnek együtt lenni – mondta Némedi Lajos alpolgármester a Dózsavárosi karácsonyi műsoron.

Kutasi Zsófia

– Kívánom, hogy a szeretet érzése minél hosszabb ideig tartson az év során – tette hozzá.

A hagyományos dózsavárosi karácsonyon, melyet a Városi Művelődési Központ rendezett meg, a városrész valamennyi civil szervezete, köre és intézménye részt vett. Széles körű szervezésnek köszönhetően valósult meg a közös ünnep, melyen a Dózsa György Általános Iskola tanulói és a Vadvirág Óvoda óvodásai is felléptek. Emellett a nyugdíjas klub és a polgárőrség tagjai is aktívan közreműködtek az eseményen. Farkas Tamásné, a Dózsavárosi Baráti Kör tagja konferálta az ünnepséget, és egy-egy színes, a témához illő szöveggel illusztrálta a fellépők előadását.

Az advent és a karácsonyi ünnepkör jeles napjai elevenedtek meg a Dózsa téren a feldíszített hatalmas fenyőfa alatt, sőt, még luca szék is készült a műsor során, felelevenítve és egyben bemutatva a népszokást.

Elhangzott, az advent a várakozás ideje a fény pedig Jézus jelképe. Ez az időszak az András nappal kezdődik, amelyet a négy hét alatt több jeles nap követ; Borbála, Szent Miklós és Tamás napja, majd karácsony szentestéje, amikor a negyedik adventi gyertyát gyújtjuk meg.

– A karácsony titok, melyet nem lehet emberi ésszel megérteni – fogalmazott Vasáros József kanonok az ünnepségen.

– Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy a hatalmas Isten emberré lett. Úgy született, mint mi, egy édesanyától, azért, hogy megváltson minket. Hogy megértsünk valamit ebből a titokból, nem ésszel, hanem szerető szívvel kell közelednünk felé – mondta a tömegnek.

A dózsavárosiak apraja-nagyja ellátogatott az ünnepi műsorra, melyet közös énekléssel zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!