Veszprém

2015.01.31. 17:01

Diplomaátadó ünnepség a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Mérnöki Karán nyolcvanan, a műszaki informatikai karon negyvenkilencen vették át diplomájukat.

Balla Emőke

Friedler Ferenc rektor köszöntőjében úgy fogalmazott: nem csupán diplomát, hanem sikeres szakmai pályájuk alapját kapták a végzett hallgatók. Kiemelte az intézmény nemzetközi eredményeit oktatás, kutatás és innováció területén. A rendezvény díszvendége, Rudnay János, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának elnöke elmondta, a befektetők többek között a jól képzett munkaerő miatt jönnek az országba, a piacon a jelenlegi és jövőbeli kihívásoknak kell megfelelniük. A Duális Képzési Tanács elnökeként a duális képzés, az egyetemek és a gazdaság együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

A két szervező kar dékánja bemutatta a hallgatók tudományos és innovációs versenyeken elért eredményeit, valamint az oktatók, kutatók elismeréseit. Piglerné Lakner Rozália, a műszaki informatikai kar dékánja kiemelte: a kar fontosnak tartja, hogy megalapozza hallgatói sikeres szakmai és tudományos karrierjét, hogy megfeleljenek a magas munkaerő-piaci elvárásoknak, és sikeres szakmai pályát futhassanak be. Hallgatóik tudományos és innovációs versenyeken előkelő helyezéseket értek el. Büszkék arra is, hogy ebben a tanévben az előző időszakhoz képest mintegy húsz százalékkal többen kezdték meg a karon tanulmányaikat. Szalai István, a mérnöki kar dékánja azt mondta: a végzősök az oklevéllel a magyar értelmiség, a műszaki értelmiség tagjaivá válhatnak, ha a tanulást, az új ismeretek megszerzését tovább folytatják. A karon szerzett diploma piacképes, nemcsak az iparvállalatok, de más intézmények is szívesen fogadják az itt végzett hallgatókat.

Díszdoktori címet kapott Rafiqul Gani professzor, a Dán Tudományos Akadémia Tagja, tudományos és iskolateremtő munkásságának elismeréseként.

A mérnöki karon 59 hallgató fejezte be tanulmányait alapszakokon, 20-an végeztek a mesterszakokon (egy hallgató szakmérnöki tanulmányait fejezte be), így 80 oklevelet adtak át a végzetteknek. A műszaki informatikai karon 49-en vették át oklevelüket, amelyből 9 mesterszintű, 40 alapszintű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!