Veszprém

2015.04.15. 17:10

Demokraták Veszprémért: Legyen az uszoda is sikertörténet!

Veszprém - Abban vagyunk érdekeltek, hogy az uszoda is olyan sikertörténet legyen, mint a Veszprém Aréna. Ehhez megfelelően előkészített és ütemezett döntésekre van szükség – hangzott el a Demokraták Veszprémért frakció veszprémi sajtótájékoztatóján.

Szám Dorottya

Katanics Sándor kifejtette, hogy az uszoda építéséről szóló kormányhatározatban március 31-ét tűzték ki határidőként a megvalósítási tanulmány benyújtására. Amikor a közgyűlésen ezzel kapcsolatban kérdést intézett az alpolgármesterhez, Némedi Lajos 15 napon belül ígért választ. Ez meg is érkezett, azonban – ahogy Katanics fogalmazott – hihetetlenül információszegény az anyag.

- Közel félmillió forintért 28 ezer háztartásba juttatták el az uszodával kapcsolatos igényeket felmérő kérdőíveket, amelyekre mindössze 1948 válasz érkezett. Ez alapján állítja az alpolgármester, hogy a város mindenképpen uszodát szeretne, és csak annak helyét illetően van vita. A konzultáció csupán kampánycélokat szolgált, az előrelépéshez szakmailag megalapozott, megfelelően előkészített és ütemezett döntésre van szükség. Ha már a kormány négymilliárd forintért építene sportuszodát a városban, akkor ezt a szerencsét megragadva illene a lehetőséget komolyan venni – fogalmazott Katanics.

Katanics Sándor (előtérben) és Hartmann Ferenc (háttérben) a veszprémi uszodával kapcsolatban pontos számokra lenne kíváncsi
Fotó: Szám Dorottya

Hartmann Ferenc elmondta, hogy ígérgetés és kapkodás helyett szakmailag megalapozott döntésekre lenne szükség. Mielőtt belevágunk, nemcsak az építkezésre, hanem a későbbi működtetésre vonatkozóan is ismernünk kéne a pontos számokat.

- Mi, ellenzékiek, is érdekeltek vagyunk az uszoda megépítésében, amelyet akkor fogunk támogatni, ha ezek a feltételek megvalósulnak – tette hozzá a frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!