Veszprém

2014.12.21. 17:36

Családi karácsonyi játszóház a Cholnoky Klubkönyvtárban

Veszprém - Családi játszóházba várta a Cholnoky városrész apraját-nagyját a veszprémi EKMK Cholnoky Klubkönyvtára szombaton délután.

Jákói Bernadett

A legkisebb tipegőktől az iskolásokig minden korosztály kipróbálhatta ügyességét a kézműves és a zenei foglalkozásokon. Az adventi és karácsonyi díszek készítése mindig népszerű a családok körében: a természetes anyagokból angyalkák, és karácsonyfadíszek készültek nagy szakértelemmel. De cserép gyertyatartókat, varrott ajtódíszeket ügyes, szorgos kezek által készült kreatív díszeket is vihettek haza a résztvevők a szeretetteiknek. A zenei foglalkozáson a Betty és Barátai Speciális Népzenei csoport tagjai, Ládonyi Irma és Erős Anna közreműködésével karácsonyi népdalok csendültek fel citerán, a résztvevő családok, főleg apukák és gyermekek ritmushangszerekkel kísérhették a dallamokat. A Karácsonyi álom című történetről gitáros, zenés, énekes előadással, gyertyafényes hangulatban Gyulai Detti mesélt az őt körülvevő hallgatóságnak a karácsony ünnepéről, a betlehemi történetről. Mindezek mellett angol nyelvű gyermekdalokkal, az angol karácsonyvárás hagyományaival ismertette meg az ünnepváró közönséget – informált Balássi Anett a VMK programszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!