Veszprém

2015.03.23. 12:54

Bűnmegelőzési programot indítottak

A mai napon útjára indítjuk a Tudás biztonsága, a biztonság tudása nevet viselő programot, amely minden platformot és lehetőséget megragad, hogy a bűnmegelőzési tudnivalók közelebb kerüljenek az állampolgárokhoz – hangzott el hétfőn az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Szám Dorottya

A rendezvény sajtótájékoztatóján Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy reményei szerint egy  hasznos együttműködés nyitányánál vagyunk, amikor a Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság indít útjára egy olyan közös programot, amelynek köszönhetően a rendőrség közelebb jut az állampolgárokhoz a bűnmegelőzést tekintve.

Pogány Péter rendőr ezredes elmondta, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetőjeként évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél magasabb színvonalon adjanak bűnmegelőzési tanácsokat.

- Ha az állampolgárok jobban átgondolnak bizonyos élethelyzeteket, akkor kevesebb bűncselekménnyel kell számolnunk és nő a szubjektív biztonságérzetünk. Ennek érdekében összeállítottunk két rendőrségi kiadványt, amelyet szeretnénk eljuttatni a megye összes könyvtárába – fogalmazott.

Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója a tavaly megjelent rendőrségi kiadványokat méltatta (Fotó: Szám Dorottya)

Pálmann Judit, a Megyei Könyvtár igazgatója a 2013-tól érvényben lévő könyvtárellátási rendszert ismertette és kitért arra, hogy a rendőrség programja miként illeszthető bele.

Futtató Norbert rendőr alezredes a bűnmegelőzési programról és a kiadványok céljáról beszélt. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója a könyveket méltatta, amelyeket forgatva érdekes történeteket ismerhetünk meg és több mint száz éves bűnesetekbe is betekintést nyerhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!