Veszprém

2015.03.30. 18:33

Bringások a kerékpárosbarát Veszprémért

A város bicikliseit igyekszik összefogni a Magyar Kerékpárosklub napokban megalakult veszprémi területi szervezete.

Marton Attila

Molnár Nándor helyi titkár kiemelte, céljuk, hogy minél többen biciklizzenek a megyeszékhelyen, és hogy Veszprém nemcsak névleg, hanem ténylegesen is kerékpárosbarát településsé váljon. Ennek érdekében felmérik a most rendelkezésre álló úthálózat mennyiségét, minőségét, a jelenlegi kerékpártárolók helyzetét, és javaslatot tesznek az önkormányzatnak további kerékpársávok kijelölésére, az egyirányú utak kétoldali megnyitására, tette hozzá a titkár.

Igyekeznek összefogni a város kerékpárosait, ennek jegyében több rendezvényt is szerveznek: április 18-án újra megrendezik a Critical Mass-t, a Bringázz a munkába kampány keretén belül május 7-én reggelivel várják a kétkeréken közlekedőket, május 9-én a Veszprémet Szentkirályszabadjával összekötő kerékpárút mentén szervezett balesetmegelőzési programban vesznek részt, valamint hagyományteremtő szándékkal hívják életre az Ismerd meg Veszprémet kerékpártúrát.

A helyi szervezet 15 megszállott bringással alakult meg, az ülésen részt vett László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!