Veszprém

2014.11.26. 17:45

Bontják a Ringató Óvodát

Megkezdődött a Ringató Óvoda épületének bontása. Az új létesítmény májusra készülhet el.

Jákói Bernadett

Az építkezési munkálatokról Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője és Kántor Miklós műszaki menedzser tájékoztatta lapunkat.

– A műszaki szakértők egybehangzó véleménye szerint a Ringató óvoda épületének felújítása szakmailag nem volt célszerű, a pályázati feltételekkel csak a teljes bontás és az azt követő új építkezés jöhetett szóba. Az ingatlanból hasznosítható, még jó állapotú elemek, így a nyílászárók, gépészeti berendezések, lámpatestek más beruházáshoz még felhasználhatók lesznek. A további, nem hasznosítható épületelemektől, berendezésektől sajnos meg kell válnunk – hangsúlyozta Ferenczy Gábor ügyvezető.

A pályázati feltételek alapján egyértelmű volt, hogy ezen a lakótelepen a legelső gyermekintézmény fejlesztését kell támogatnunk, ehhez elég szoros kritériumrendszernek kellett megfelelni a pályázatban. A lebontott épület helyére energetikai szempontból korszerű, gazdaságosan üzemeltethető új épületet emelünk. Az új óvoda látványterve kifüggesztve tekinthető meg a köztéri projekttáblán. A bontási zajjal járó kellemetlenségek miatt az itt lakóktól türelmet és megértést kérünk, várhatóan még az idén megkezdődik az új épület kivitelezése, s reményeink szerint május végére el is készül az új óvodaépület – magyarázta Kántor Miklós műszaki menedzser.

A Smaragdváros elnevezésű városrehabilitációs prog-ram részeként november első felében történt meg a munkaterület átadása a veszprémi Ringató Óvoda területén, ami az épület teljes lebontásának kezdetét is jelenti. A könnyűszerkezetes falakkal várhatóan december közepéig birkóznak meg a munkagépek, ezt követően kezdődhet meg az új épület kivitelezése. A beruházás részeként a szomszédos Erdei és Kuckó tag-óvodákban kismértékű belső átalakítást végeznek. Az 1972-ben épült óvodát 20–25 éves időtartamra tervezték.

A szociális városrehabilitáció projekt elemét képező óvodai beruházási program az EU vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!