Veszprém

2014.10.16. 17:21

Diákok véleménye a közoktatási rendszerről

Veszprém – Szabad internetelérés és tanárválasztás, mozgalmasabb napok – néhány vélemény a diákoktól arról, hogy ők mit változtatnának a közoktatás mai rendszerén.

Balassa Gergő

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által meghirdetett Az iskola közös ügyünk nevet viselő pályázat keretén belül mintegy harminc veszprémi diáknak volt lehetősége arra, hogy megismerje a helyi demokrácia működését, betekintést nyerjen a városháza, a bíróság és a rendőrség munkamenetébe. A diákok meglátásaikat, észrevételeiket is megfogalmazhatják, valamint javaslatot tehetnek az oktatási rendszer változtatására.



Fotó: Balassa Gergő

A Szabó Kalliopé, Szitási Zsuzsanna, Várnainé Dvorán Krisztina által szervezett, szerdától szombatig tartó programsorozaton az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, valamint a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola 30 diákja vesz részt.


Fotó: Szitási Zsuzsanna

A diákok elmondták, hogy milyen aktuális problémákat látnak ők és a szüleik a jelenlegi iskolarendszerrel kapcsolatban. Erről a témáról számos felvetés érkezett már a társaiktól korábban is, akik úgy érzik, a közoktatás nem veszi eléggé figyelembe a tinédzserek igényeit. Véleményük szerint túl kevés gyakorlati képzést kapnak az iskolákban, az oktatás sokszor nem az ő nyelvükön zajlik. A szabad tanárválasztás mellett felmerült még az ingyenes wi-fi-hozzáférés kérdése is.

A fenti program mellett a diákok meghívott vendégekkel beszélgettek, kötetlen hangvételben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!