Veszprém

2014.11.24. 17:10

Eperjes Károly estje a játékszínben

Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész önálló estje szerepel a veszprémi Latinovits–Bujtor Játékszín műsorán bérletes előadásként november 25-től.

Gajdos József

Varga Róbert, a Petői Színház sajtófőnöke elmondta lapunknak, Az igazat mondd, ne csak a valódit című est összeállítás a XX. századi, Istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költőktől egy rendhagyó zenés, irodalmi műsor keretében. Az összeállítás formája erősen táplálkozik Latinovits Zoltán Balassi-estjének a szerkezetéből és Mensáros László A XX. század című legendás műsorából, amelyek hasonló céllal kerültek a közönség elé.

Eperjes Károly műsora mától szerepel a játékszín műsorán (Fotó: Petőfi Színház)

Eperjes Károly estjét hosszú évtizedek óta láthatja a közönség az országban és a határokon túl is. Ez idáig száznegyvennégy verset gyűjtött össze az évek alatt. Hogy ezekből mennyit mond el egy esten, mindig függ a közönségtől és az ő igényüktől, de a műsor hármas szerkezetén sohasem változtat. Az esten közreműködik Négyessy Katalin gordonkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!