Veszprém

2014.08.22. 17:41

Veszprém utóbbi négy éve egy könyben

Veszprém – Az elmúlt négy éves ciklust összegzi a Darcsi István-Donát Tamás szerzőpáros Veszprém két választás között 2010-2014 című kötete, melyet a Hangvillában mutattak be.

Balla Emőke

Négy évvel ezelőtt jelent meg az első, a veszprémi önkormányzati ciklus eredményeit, a város eseményeit, történéseit ismertető kiadvány. A szerzőpáros a korábbihoz hasonlóan építette fel a mostani könyvet is: a négy év krónikáját kronológiai sorrendben olvashatjuk, a közgyűlés képviselői beszámolnak tevékenységükről, végül néhány fotó idézi fel az elmúlt négy év emlékezetes pillanatait. A kötet polgármesteri interjúval kezdődik. Porga Gyula a pénteki könyvbemutatón kiemelte: fontos, hogy dokumentáljuk az eltelt időszakot, legyenek írásos anyagok, tárgyi emlékek a múltról és azokat megőrizzük. A kötet bemutatja, honnan indultunk négy évvel ezelőtt, milyen sikereket értünk el és milyen kudarcaink voltak.



Porga Gyula polgármester (középen) és a kötet szerzői: Donát Tamás és Darcsi István a bemutatón (Fotó: Penovác Károly)

A tizennyolc képviselő tizennyolc különböző aspektusból láttatja ezt az időszakot, tanulságos valamennyit megismerni. A polgármester bízik benne, lesz majd kutató, aki az 1990 és 2006 közötti időszakot is hasonló módon összegyűjti. Darcsi István elmondta, nem törekedhettek a teljességre, a krónikában határt kellett szabni, ám a meghatározó, fontos történések helyet kaptak a kötetben. Négy évet áttekintve érzékeljük, milyen sok esemény történt, melyekre szinte ma már alig emlékszünk. Köszönetet mondott a fotókért Mátyus Tamásnak, a tipográfiáért Nagy Rolandnak és a kötetet kiadó Veszprém Televízió Kft-nek.

Donát Tamásnak ez a tizenhatodik könyve, tizennégy sport jellegű, hatot szerzőtársával együtt írt. Sportnak és közéletnek, politikának számos közös vonása van: mindegyik küzdelem, csata, harc, de mindegyikben csak csapatban lehet eredményt elérni, csak csapatban érdemes dolgozni. Egyedül nem lehet sikeres az ember, Veszprém elmúlt ciklusban elért eredményei is a közös munkáról tanúskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!