Veszprém

2014.02.27. 14:22

Átvállalja a kormány a Veszprém Aréna törlesztőrészleteit

A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztő részleteit, a megállapodást csütörtökön írták alá. A vis major keretből több mint 30 millió forintot biztosítanak a megyei könyvtár helyreállításához.

Tremmer Tamás

A Veszprém Arénában csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettes bejelentette, a 2014.  évi központi költségvetés tartalékából a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építésével összefüggő tőke- és kamattartozás rendezésére idén 605,8 millió forintot átvállal a kormány. Mindezzel a városnak a sport irányába tett erőfeszítéseit, illetve a férfi kézilabda csapat sikereit egyaránt elismerik. Jelezte, ez az összeg nem része a települések adósságkonszolidációjának.

Szólt arról is, hogy tavaly a megyei könyvtár viharkárokat szenvedett. Kormánydöntés született róla, hogy a vis major keretből több mint 30 millió forintot biztosítanak a helyreállításhoz.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta, a város önerőből látott neki az aréna beruházásnak. A csarnok ötéves működése azt bizonyítja: megérte az áldozatvállalás. Az önkormányzat az adósságállomány miatt gúzsba volt kötve, a kormány döntéseinek köszönhetően levegőhöz, döntési szabadsághoz jutottak. A felszabaduló forrást fejlesztésre fordítják.

Lapunk kérdésére kifejtették, a törlesztőrészlet átvállalása 10 évre szól, az ideiről írták alá most a megállapodást. A következő évekre e nemzetgazdasági miniszternek kell erre forrást találnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!