Veszprém

2014.10.23. 06:50

Ápoljáka sírjaikat

Veszprém - Az 1956-os megemlékezések alkalmával tudatosítani kell az emberekben, hogy az érdekek és az értékek közül az utóbbit válasszuk, mert különben elveszünk.

Balassa Gergő

- Gyerekkoromban mindig suttogva beszéltek a szüleim és ismerőseim otthon, amikor 1956 szóba került - idézte fel emlékeit Halmay György a vámosi úti temetőben tartott városi megemlékezésen, kedden. Az önkormányzati képviselő szerint a fiatalok egy történelemleckének tekintik az akkori eseményeket, pedig életünk fontos részét képezik.

- Úgy gondolom, nem tudjuk eléggé hangsúlyozni 1956 fontosságát - fogalmazott a városatya, aki rámutatott arra is, hogy ha az emberek az érdekek és értékek közül az érdekeket választják, akkor elveszünk.

Koszorút helyezett el a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség, jobbról Egressy Károly, megyei elnök (Fotó: Balassa Gergő)

Egressy Károly, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség megyei elnöke elmondta, az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján azokra a hősökre, mártírokra, a szövetség elhunyt tagjaira emlékeznek, akik éveket töltöttek a börtön falai között. Ápoljuk sírjukat és tisztelettel gondolunk rájuk - fogalmazott a megyei elnök.

Az ünnepi gondolatokat követően a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait és koszorúit az elhunyt bajtársak sírjánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!