Veszprém

2016.12.10. 21:06

Akvarellmozaikok a Petőfi Színházban

Színes akvarell festmények szín kavalkádjának kisugárzása tölti be a Petőfi Színház előcsarnokát a teatrum idei évadjának második bemutatója óta.

Jákói Bernadett

Lukács László amatőr festő megtisztelésnek érzi, hogy a Petőfi Színház közönsége számára is láthatóvá váltak a több évtizede folyamatosan készített alkotásai. Lukács László festői világa az egyszerűséget, a hétköznapiságot tükrözi, s nagyon büszke arra, hogy idén a színház is lehetőséget nyújt művészi fejlődősének kibontakoztatásában.

Lukács László amatőr festő ífjú kora óta alkot, amatőr festőként megtisztelő lehetőségnek tartja, hogy a Petőfi Színházban állíthatja ki akverelljeit.

Sokoldalú alkotó, álmai megvalósításában fontos szerepe volt nyitott érdeklődésének. Bár önmagát nem tartja művésznek, az élet a vendéglátásba terelte, ott találta meg hivatását is, és onnan is ment nyugdíjba. Munka mellett hódolt a szenvedélyének, a festészetnek, most a nyugdíjas évei alatt bőven tud időt szakítani munkásságának. Kifejezetten rá jellemző színvilágban alkot, egy érezhető, könnyed stílusban. A dinamikusság is fontos szerepet kap a képeken.Művészeti oktatásban nem részesült, önerőből érte el mindazt, ahol most tart . Nem hódolt irányzatoknak, a természetes, természet közeli  stílus áll hozzá a legközelebb. A látványt igyekezik a maga nyelvére átkölteni. Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület tagja, festményein a szülőföldje iránti szeretet sugárzik. Művészember, művészlélek, ez első pillantásra személyiségében is, alkotásaiban tükröződik: a kiállítás megnyitóin gyakran hangzanak el a saját költeményei,  versei is .–hangzott el Szeles József, a Petőfi Színház színművészének  megnyitón elhangzott gondolatcsokrában.

Mindezek mellett kiemelendő, hogy Lukács László és felesége 2016-ban elnyerték az ÉV Nagyszülői elismerést.

A kiállításának 2017 január végéig ad otthont a Petőfi Színház előcsarnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!