Veszprém

2014.11.26. 21:45

Ágaprító segíti a munkát

Egy több mint hétmillió forintos beruházásnak köszönhetően ágaprító géppel bővült a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. felszereltsége.

Balassa Gergő

A gép a parkgondozási üzem munkáját fogja megkönnyíteni, valamint gazdaságosabb szolgáltatásnyújtást eredményez a zöldhulladékgyűjtésbe történő bekapcsolódással. Az öt méter hosszú és két méter széles gép 18 köbméter fát aprít fel egy óra alatt, az előállított apríték mérete 5–22 milliméter között választható. A gépet egy platós teherautó húzza.

Temesvári Balázs vezér-igazgató kiemelte, a gép használatát bemutató szerdai sajtótájékoztató is azt az üzenetet közvetíti, hogy a VKSZ Zrt. dolgozik a város érdekében.

– Az új szolgáltatás költséghatékonnyá teszi a zöldhulladék kezelését, valamint továbbhasznosítását. A fő motiváló erőnk az volt, hogy értékesebb és piacképes alap-anyagot tudjunk előállítani, melyet saját igazgatóságainkon belül is hasznosíthatunk – mondta.

Az ágaprító gép zajszint-csökkentő burkolattal, valamint olyan úgynevezett anti-stressz rendszerrel van ellátva, mely önmaga szabályozza a fa adagolását, megelőzve ezzel az esetleges túlterhelést. A 16 centiméter törzsátmérőig aprító gép által előállított anyag pelletgyártó cégeknek értékesíthető lesz, vagy fel lehet használni akár kazánok fűtéséhez is.

A VKSZ Zrt. meghosszabbította a zöldhulladék gyűjtését, így december 13-ig jelezheti a cég felé, ha zöldhulladékot szeretne elszállíttatni.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!