Veszprém

2015.01.28. 20:01

A spanyol nagykövet látogatása

Veszprém – A megyeszékhelyre látogatott José Ángel López Jorrín, Spanyolország magyarországi nagykövete szerdán.

Marton Attila

A diplomata Porga Gyula veszprémi polgármesterrel folytatott megbeszélést. Az egyeztetés után a városvezető elmondta, a nagykövetség és Veszprém közötti kulturális, oktatási és gazdasági együttműködés lehetőségeiről is szó esett a megbeszélésen, valamint megfogalmazódott a spanyol kultúrát és gasztronómiát bemutató egyhetes veszprémi rendezvény ötlete. A tavaly nyáron beiktatott nagykövet felkeresi azokat a településeket, ahol spanyol nyelvű oktatás folyik. A diplomata a találkozó után elmondta, fontosnak tartja, hogy Budapestről kilépve megismerje az országot.

José Ángel López Jorrín és Porga Gyula

José Ángel López Jorrín hozzátette, egyik fő céljuk, hogy minél szélesebb körben megismertessék a spanyol kultúrát Magyarországon.A nagykövet a városházáról a Vetési Albert Gimnáziumba ment, ahol találkozott az iskolavezetőséggel, a spanyol két tannyelvű tagozat tanáraival és diákjaival, valamint megnyitotta az Egy angyal Budapesten című kiállítást. A diplomata veszprémi útjának végén a férfi kézilabda együtteshez is ellátogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!