Veszprém

2015.02.01. 14:53

A magzati életekért imádkoztak

A kioltott magzati életekért, a meg nem született gyermekekért engesztelésül tartottak szentségimádást a minap a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Balla Emőke

Egy országos szervezéshez, a Fehér Szív Útja zarándoklathoz kapcsolódott az a kis veszprémi közösség, mely a kórház kápolnájában gyűlt össze, hogy azért könyörögjön, ne legyen több magzatgyilkosság, megszűnjön az abortusz. A fővárosban tavaly óta tartanak könyörgéseket, és kérnek mindenkit, csatlakozzon a kezdeményezéshez. Veszprémben először szervezték meg az alkalmat, ahol a hívek azért imádkoztak, hogy minden megfogant gyermek megszülethessen, családban nőhessen fel, a szülők ne teherként, hanem áldásként fogadják a gyermekeket, a fiatalok tisztán őrizzék meg testüket és lelküket. Ma egyre több a meddő házaspár, és egyre többen vannak olyanok is, akik az abortusz mellett döntenek – ahogyan az alkalmon elhangzott, a világban naponta 50 ezer gyermek hal meg az anyaméhben. A résztvevők fohászkodtak, hogy minden erejükkel megvédjék az életet. Imádkoztak azokért, akiket megkísértett az abortusz gondolata, azokért, akik ezt elvégezték.

A szentségimádást Ebele Ferenc nyugalmazott plébános tartotta, az imákat az alkalom szervezői olvasták fel. A szentségimádást minden hónap 28-án megtartják, míg meg nem szűnik az abortusz. Arra kérik a híveket, naponta egy imát mondjanak el ezzel a szándékkal.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!