Veszprém

2014.11.17. 16:45

25 éve írtuk - A kitörés szándékával alkotott

Veszprém - Huszonöt évvel ezelőtt az SZMT veszprémi székháza adott otthont a Strohner József iparművész tűzzománc-képeiből készült kiállításnak.

Balassa Gergő

Veszeli Lajos különös figyelemmel kísérte a tárlatot, melynek képei során elénk tárul a műfaj majd' minden lehetősége, technikai bravúrja és buktatója. Strohner József iparművész kötődését sem rest megmutatni a hagyományos, a klasszikus megoldásokhoz, de elszakadása mind a témában, mind pedig a technikában nagyon erős. Intellektuális megközelítései élményszámba mennek, és érezhetően a tárlaton is az új formai egységre törekszik leginkább. Egyszer csak szemünkbe villan egy kisméretű kerek kép Salmoneus vétke címmel, ahol egyértelművé válik a művész tudatos célja, jövőbeni szándéka. Könnyed, szecesszióba hajló művek is fellelhetők ezen a tárlaton, gondolom, a művész korábbi munkái.

Strohner József tűzzománca

Strohner József tűzzománcai Veszprémben egy kedvelt műfaj jövőbeni lehetőségeit is vázolják, becsülettel megmutatva azt a belső vívódást is, amely egy művész sajátja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!