Veszprém

2015.03.27. 19:02

A jövőnkről tanácskoztak

Veszprém – Kétévenként jövünk össze mintegy seregszemlére, hogy ki mit végzett a fenntarthatóságról szóló munkájában - fogalmazott Nagyné Kozma Ildikó tanárnő, ötletgazda a megnyitón.

Szám Dorottya

A fenntartható fejlődés és az együttműködés jegyében idén negyedszer rendeztek Zöld Diákparlamentet a veszprémi városházán.

Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere elmondta, fontos, hogy közösen megbeszéljük és kibeszéljük azokat a feladatokat, amelyeket a jövőnk érdekében el kell végeznünk. Őszinteség, harciasság és szókimondás szükséges ahhoz, hogy őszintén tudjunk beszélni a problémákról, szebbé, jobbá és élhetőbbé téve a környezetünket - fogalmazott az alpolgármester.

Halmay György, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke szerint a Zöld Parlament fontos állomás a diákok életében. Örömmel emelte ki, hogy ma már Veszprém minden óvódája és a legtöbb iskolája rendelkezik a zöld óvoda és a zöld iskola címekkel. Az egész napos rendezvényen szakemberek és diákok tartottak előadásokat a globális természeti problémáktól a a globalizáció hatásain át a mindennapi környezetvédelemig számos, jövőnket érintő kérdéskörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!