Veszprém

2015.03.30. 20:04

A héten tartják az autizmus világnapi rendezvénysorozatot

Autizmussal élő gyerekek rajzaiból nyílt kiállítás a rendellenesség világnapja köré szerveződő programsorozat nyitányaként a városházán.

Marton Attila

Az autista gyerekeket nevelő szülők AutiSpektrum Egyesülete rendezte tárlaton szereplő lapok egyik felére autista gyerekek rajzoltak, a másik felére az egyesület által felkért hírességek, mások mellett Cseh László úszó, Eperjes Károly, Eszenyi Enikő, Kern András és Oberfrank Pál színészek és a veszprémi kézilabdacsapat tagjai.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, a különbözőséget akkor tudjuk elfogadni, ha megismerjük. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatója Hamvas Béla Olbrin Joachim csodálatos utazása című művét elevenítette fel. A megnyitón közreműködött Kövi Szabolcs fuvolán, Halas Adelaida színész és az autizmussal élő Kiszely-Nagy Botond duettet énekelt. Az alkotások adományért cserébe megvásárolhatók.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, a különbözőséget akkor tudjuk elfogadni, ha megismerjük (Fotó: Penovác Károly)

A rendezvénysorozat Orosz Zoltán és barátai jótékonysági koncertjével folytatódik szerdán. Április másodikán, az autizmus világnapján gyerekprogramokat és felvonulást is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!