Veszprém

2015.02.26. 17:52

A légtér büszke őrei - Négy éve alakult meg az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ

Cséby Péter alezredes és Deák Zoltán zászlós vehette át az Év embere-díjat az MH Légi Vezetési Központ (MHLVIK) csütörtökön tartott csapatünnepén.

Szabó Péter Dániel

Hagyomány ugyanis a négy esztendővel ezelőtt megalakult, rendeltetését tekintve a nap 24 órájában hazánk légterét ellenőrző katonai szervezetnél, hogy a tiszti és az altiszti állományból egyaránt egy-egy fő munkáját díjazzák a fenti elismeréssel. A kitüntetés értékét növeli, hogy azt Szücs József ezredes, parancsnok és a légi vezetési központ katonáinak közös döntése alapján ítélik oda.

A csapatünnep alkalmából tartott állománygyűlésnek az MH LVIK bázisa, a Szikla közelében lévő Gizella Hotel konferenciaterme adott otthont. Mintegy 110 felsorakozott katona előtt nyitányként Gaál Nikolett őrmester szavalta el Wass Albert: Volt egyszer egy ember című művét, majd Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem hadműveleti és kiképzési főnöke méltatta az MH LVIK munkáját.

A légtérellenőrző ezred egykori parancsnoka köszöntőjében hangsúlyozta, a veszprémi alakulat elmúlt évtizedei a folyamatos kihívásokról és az állandó tanulásról szóltak. Elmondta, az itt szolgáló katonák harcaikat a számítógépek előtt ülve vívják meg a Sziklában, ám felelősségük óriási, emberéletek múlhatnak higgadt döntéseiken. A négyéves központot és állományát levélben köszöntötte az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka is.

A folytatásban Szücs József ezredes, az MH LVIK parancsnoka idézte fel az elmúlt évek eredményeit. Kijelentette: a légvédelmi szolgálat fejlődése ugyan nem mindig látványos, ám megkérdőjelezhetetlen. Az állománygyűlés zárásaként Szűcs Pál és Szücs József adtak át elismeréseket a szakterületükön kiválóan teljesítő katonáknak. A bevezetőben említett Év embere-díjat idén Cséby Péter alezredes, a légi irányító központ kiemelt főtisztje, valamint Deák Zoltán zászlós, a légi irányító központ asszisztens zászlósa vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!