Veszprém

2015.08.13. 15:21

Önfeledt kikapcsolódás - Szombaton lesz a II. Veszprémi Varázslat

Veszprém - Szombaton rendezik a II. Veszprémi Varázslat Örömünnep a Teljesség jegyében elnevezésű programsorozatot a Kolostorok és kertek rendezvényterületen. Az egész napos rendezvény a megszokottól eltérő kikapcsolódást kínál mindenkinek.

Heffler Péter

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben ” - idézett Weöres Sándor Szembefordított tükrök című verséből Kálazi Ágnes a II. Veszprémi Varázslat Örömünnep egyik szervezője, tradicionális reikimester, az Életerő Egyesület elnöke, mondván a költő szavai remekül keretbe foglalják a programot.

A tavalyi sikeres rendezvényt követően szombaton másodszor is Veszprémi Varázslat a Kolostorok és kertek rendezvényterületén. Akkor a két nap alatt ezernél is többen voltak kíváncsiak a nem mindennapi kikapcsolódást nyújtó programokra.

– Úgy tapasztaltuk, hogy a tavalyi Örömünnep hozzásegítette a résztvevőket a megpihenéshez, a kikapcsolódáshoz és önmaguk megismeréséhez is. Az idei rendezvény is alkalmat ad egy másfajta kapcsolódásra önmagunkhoz, másokhoz és a természethez. Különösen a terek programjai bővültek, több az előadás, és műhelymunka is választható. Továbbá a család fontosságára, értékeire felhívva a figyelmet, idén külön Család-Sziget sátrakkal várjuk az érdeklődőket. Emellett az egész napot egy összművészeti program kíséri végig kiállításokkal, land Art workshoppal, a szabadtéri színpadon zenékkel, koncertekkel, különféle táncokkal – árulta el Kálazi Ágnes, aki nem is tudna egy-egy programot kiemelni, hiszen mint mondta, országosan elismert szakemberek, előadók, oktatók tartanak előadásokat, foglalkozásokat minden téren.

A Varázs Völgy elnevezésű egész napos összművészeti programban pedig olyan előadók lépnek fel, mint Tóth Zoltán, Karacs Ildikó, Marosfalvi Imre Enrico, Laskay Erzsébet, Laskay Zsolt, Cseke Szabolcs, Kőrösi Gábor és Jeszenszky István. Szakmája egyik legnagyobb nevének számít Kövesi Péter reiki mester, természetgyógyász, író és NLP-terapeuta, aki először szerepel idén Veszprémben. – A módosult tudatállapotokról, illetve a tudattalan gyógyító erejéről fogok beszélni. Sokan foglalkoznak a témával, és nagyon sok tévedés is van ezzel kapcsolatban. A tudattalant úgyis lehet kezelni, mint fel nem fedezett lehetőségek tárházát, és ehhez vannak olyan módszerek, amelyekkel a depressziótól az allergiáig nagyon sok mindent lehet gyógyítani – mondta Kövesi Péter. Szintén először tart bemutatót Varga Csaba szociológus, filozófus az Örömünnepen. – Rendkívül fontos rendezvénynek tartom, mert példát mutat arra, hogy egy örömtelennek élt világban, hogy lehet saját magunkat és a jelenlevőket egy belső öröm tapasztalása felé vinni. Az előadásom elején tartok majd egy vitaindítót, amihez felkértem pár veszprémi barátomat, hogy szóljon hozzá. Ezzel pedig elindul egy beszélgetés, amihez az előadás második részében bárki csatlakozhat. Ezalatt nem általános szempontok alapján, nagyjából tizenkét pontban elmondom, hogy Veszprémben a következő harminc évben milyen változások hoznának egy aranykorhoz közelítő városállapotot – árulta el Varga Csaba.

Idén közel száz program közül válogathatnak a kilátogatók és több mint százötven előadó működik közre a szombati Örömünnepen. Kálazi Ágnes elmondta, hogy a ráhangolódás során a legfontosabb életterületeket vették sorra. - A helyes gondolkodás és szemléletmód kialakításához előadásokat szerveztünk. Előadóink saját útjuk tapasztalataiból kiindulva ismertetőt adnak arról, hogyan tudjuk sérelmeinket feldolgozni, illetve jelen életünket könnyebbé tenni. Bemutatják, hogy a tudatossá válás hogyan vezet ki a szenvedésből. Az előadások egy elérhető jövőképet, reményt vázolnak fel, biztató és ösztönző távlatot adnak életünkhöz, érintve a család és a gyermeknevelés fontosságát- mondta a rendezvény egyik ötletgazdája.

Például hogyan élhetünk stresszmentes, örömteli, boldog életet? Mit tehetünk magunkért a mindennapokban? Ezekre válaszolva különböző gyakorlatokat, technikákat ismerhetnek meg az érdeklődők a Segítő-tereken jelenlévő terapeutáktól. - Aki eljön, felfedezheti, hogy a gyógyító erő bennünk van, rá kell találni csak. A módszereket alkalmazva, a technikákat gyakorolva sokat tehetünk testi és lelki egészségünkért. A mozgás kiemelt fontosságot élvez az egészséges életmód kialakításában. A jóga több fajtájának megismerésére és kipróbálására is van lehetőség a két Mozgás-Téren. Jógaoktatók foglalkoznak a jelentkezőkkel, bemutatva a jóga testi-lelki-szellemi egészségre gyakorolt hatását. Emellett öngyógyító mozgás, tánc és masszázs rendszerekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők – tette még hozzá Kálazi Ágnes, aki reméli, hogy a rendezvényen való részvétel sok örömteli pillanattal ajándékoz meg mindenkit, aki szombaton ellátogat a Völgybe. Az pedig biztos, hogy bármelyik tér programját is választja valaki, hiteles szakember vezetésével élhet át koncertet, tekinthet meg kiállítást, táncolhat, vagyis tárhatja ki szívét a valódi értékek felé, és ünnepelheti az életet. Hiszen ahogy Weöres Sándor A teljesség felé című könyvében is olvasható: „Bontsd szét személyedet és beléd tódul a világ. Bontsd szét a személyeddé vált világot és beléd tódul a teljesség.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!