Veszprém

2015.07.22. 11:31

Irodalom és előadás

Veszprém – A Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága hatodik alkalommal szervezte meg öt napos, intenzív nyári táborát az irodalmat és az előadóművészetet kedvelő 13 és 23 év közötti fiatalok számára.

Balla Emőke

Az önkifejezésre, a kommunikáció fejlesztésére és a társas kapcsolatok építésére hangsúlyt helyező drámajáték és versmondó táborban harmincegyen vettek részt. A főként középiskolás korú táborozók a megye több településéről érkeztek.

Az első napon csapatépítő tréning és kommunikációs játékok alapozták meg a jó hangulatot, majd következett a szövegértés és a beszédtechnika, a drámajátékok, mozgástréning, végül a vers- és prózamondás. A zárónapon a táborozók maguk készítettek negyedórás irodalmi műsorokat, melyet be is mutattak egymásnak, a családtagoknak, barátoknak.

A táborozók egyik csoportja a zárónapon Kosztolányi Dezső verseiből készített műsorát mutatta be a vendégeknek
Fotó: Felföldi Gábor

A diákok munkáját összeszokott szakmai stáb irányította. Felföldi Gábor közművelődési titkár, táborvezető mellett foglalkozást tartott Paksi László egyetemi oktató, Molnár Erzsébet beszédtechnikus, Pucsek Zsuzsanna és Komáromi Sándor drámapedagógusok, valamint Sz Csordás Éva és Rábai Zsanett előadóművészek. A táborozók megtekintették és elemezték Ács Tamás monodramatikus előadását, a Jónás könyve című Babits-adaptációt, illetve a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad Tavasztól tavaszig című verses-zenés műsorát is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!